Jacques MonaschJacques Monasch, geboren te Rotterdam op 4 januari 1962, is een Nederlands politicus en sinds 2010 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal (binnen de Partij van de Arbeid). Op 7 november 2016 verliet Jacques de Partij van de Arbeid (PvdA) en vormde sindsdien de eenmansfractie Lid-Monasch. Maandag 28 november 2016 heeft Jacques zijn nieuwe partij aangekondigd, de partij Nieuwe Wegen. Met deze nieuwe politieke partij doet Jaques Monash op 15 maart 2017 mee aan de 2e Kamerverkiezingen.

Monasch: ,,Het is tijd voor een doorbraak in de Nederlandse politiek, met een sociaal hart en gezond verstand’’.

Nieuwe wegen

De politieke partij Nieuwe Wegen wil onder andere meer baanzekerheid door het aan banden leggen van flexcontracten. De partij wil ook immigratie en illegaliteit inperken. De Nederlandse normen en waarden dienen te worden verdedigd. Monasch: ,,Tijd voor een partij die afrekent met de grootschaligheid’’.

Het programma van Nieuwe Wegen zal zich de komende maanden gaan ontwikkelen via online-discussies en referenda. In januari 2017 zal de nieuwe partij met een kandidatenlijst komen en daarbij zal Monasch een stap opzij doen indien zich een betere lijsttrekker meldt.

De politieke partij Nieuwe Wegen is nu bezig met het ophalen van voldoende steunverklaringen (minimaal 590 steunverklaringen verdeeld over de 20 kieskringen van Nederland). Tevens moet de partij geld inzamelen voor het betalen van de waarborgsom van ruim 11.000 euro.